Noodgeval?  24/7 bereikbaar op +32 3 770 51 45

Arnaud Tuerlinckx

atArnaud behaalde in 2017 zijn diploma, Master in de diergeneeskunde, aan de faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Gent. Hij koos voor 'optie Herkauwers' als afstudeerrichting. Na een aantal stages bij verschillende dierenartsen (1e lijns melk- en vleesvee) in België tijdens zijn loopbaan als student, sloot hij zich in juli 2017 aan bij Dierenartsenpraktijk Aan De Watergang.

Arnaud houdt zich hoofdzakelijk bezig met de rundveetak. Bij het vlees- en melkvee past hij zowel de curatieve als de preventieve geneeskunde toe, waar ook bedrijfsbegeleiding deel van uit maakt. Dit zijn maandelijkse bedrijfsbezoeken met aandacht voor drachtdiagnose, uiergezondheid, stalvaccinaties en eventuele bedrijfsproblemen. Arnaud is erkende én geborgde (Nederland) dierenarts. Arnaud schaaft zijn kennis bij door middel van de actualiteit, magazines en bijscholingen.

 Kleine herkauwers en (hobby)varkens behoren ook tot zijn diensten.

Naast landbouwhuisdieren is Arnaud ook graag bezig met paarden. Naast wat eerste lijns-werk houdt Arnaud zich voornamelijk bezig met tandheelkunde, anesthesie en gynaecologie. Hij controleert en verzorgt het gebit van uw paard zowel aan huis als op de praktijk. Hij neemt de anesthesie voor zijn rekening van de paarden die op onze praktijk geopereerd worden voor verschillende aandoeningen. Gynaecologische opvolging van de merries kunnen ook door Arnaud gebeuren eveneens als sperma-afname en verwerking van het sperma op de praktijk. Uiteraard volgt hij ook hiervoor regelmatig bijscholingen.

 

Assistenten